V dohrávce Plavy „A“ porazily doma Držkov 3:1 (poločas 1:0)

12.10.2016 22:04

V dohrávce chtěli domácí potvrdit posunutí v tabulce směrem vzhůru. To jim hosté usnadnili zvláště na začátku utkání, kdy prakticky bez rozcvičení se vrhli do zápasu..

I absence několika hráčů hostujícího celku byla znát.

První skulinku v obraně hostí našel Sitarčík v 7. minutě, kdy chladnokrevně po průniku středem obrany nedal Zelenkovi v brance šanci. Hrstka fanoušků očekávala, že tento rychlý gól domácí hráče uklidní a nakopne je k dalším pohledným akcím. Ale opak byl pravdou. Za zmínku stál pouze centr M. Lejska, kdy hlavou před brankou selhal Sitarčík. Jinak po většinu poločasu drželi na kopačkách míč hosté a párkrát i nebezpečně zahrozili. Domácí se nepochopitelně přizpůsobili tempu hostů, vázla kombinační hra a hráči působili ospalým dojmem.

Ani v druhém poločase se ráz hry nezměnil, domácí kupili v kombinaci chybu za chybou, zbytečně couvali před soupeřem až před Škalouda. V 58. musel odstoupit pro zranění Sitarčík, kterého nahradil Čermák. V 65. minutě přišla pro domácí světlá chvilka a po zahraném trestném kopu od autové čáry se nejlépe ve vápně zorientoval Jelínek a šikovně nohou skóroval. Částečné oživení do naší hry přinesl v 66. minutě Rimský, který vystřídal nevýrazného M. Lejska.  Z dvoubrankového vedení jsme se neradovali dlouho. Opět domácí jen z hranice velkého vápna přihlíželi kombinaci přihrávek nakrátko a Vokáček se z 18 metrů v 71. minutě nemýlil, přičemž i Škaloud v bráně nebyl zrovna plně koncentrovaný. Hosté ucítili ještě šanci a domácí se začali bát o výsledek, čemuž odpovídala hra celého domácího mužstva. Nikdo nebyl schopen na delší dobu udržet míč a v bránění mělo celé mužstvo po celý zápas velké nedostatky. Výjimkou byla pohledná akce Rimského, kdy po jeho přihrávce před brankou selhal Čermák. Vysvobozením byl až únik Čermáka, kterého hosté v pokutovém území zastavili jen za cenu faulu a Rimský se z penalty v 89. minutě nemýlil. Konec zápasu, který přinesl domácím 3 body po nejslabším výkonu sezóny, ale i to se ve fotbale někdy stává. Těžko dnes někoho za výkon pochválit.  

 

Sestava: Škaloud – J. Černý, Korotvička, Jelínek, Jón – M. Lejsek (66. Rimský),

                L. Lejsek, Plný, Toman – Kohoutek (89. Svačina), Sitarčík (58. Čermák)    

 

Zpět

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.