Sokol Plavy "B" : Nová Ves n.N. 7:2 (3:1)

19.10.2023 08:24

15. 10. 2023 15:30, 9.kolo, OP. II. třída dospělých

Sokol Plavy B
Nová Ves n.N.
7:2 (3:1)

Lála Marek 2.
Šourek Jan 24.
Vít Martin (penalta) 26.
Fišer Petr 31.
Červeňák Erik 47.
Pekelský Ondřej 68.
Pekelský Jaroslav 68.
Nosek Jindřich 71.
Phung Minh Quan 89
.
Číslo utkání: 2023512A1A0901. Rozhodčí: Hrabánek Jan – Rajtarová Ema, Kotrbanec Filip. Hřiště: Plavy. Diváků: 25.
1 B Průcha Daniel
2 N Lála Marek
3 N Nosek Jindřich
4 N Kouřil Jan [K]       73
5 N Phung Minh Quan
6 N Jón Jiří                55
7 N Šimerda Daniel 62
8 N Vít Ondřej     
9 N Šourek Jan         55
10 N Fišer Petr
11 N Jandura Oldřich 46
12 N Černý Michal        55
13 N Lubas Petr        46
14 N Pekelský Jaroslav 73
15 N Pekelský Ondřej 62
16 N Balatka David        55

Mnoho branek, skvělá zakončení, vytříbenou techniku, debut nové posily i poslední tanec jednoho z velikánů.
Zápas Plavů B s Novou Vsí nabídl vše!

V dalšímu zápasu přijela do Plavů Nová Ves. Hosté mají na kontě stejný počet výher jako bodů v tabulce, ale ani Plavům se v posledních zápasech moc nedařilo. Proto tedy nebylo nic jisté.

Zápas začal od první minuty v ostrém tempu a aktivnější byla paradoxně Ves. Dvě vyložené šance, ale hosté nedávají a tak se do hry pomalu dostávají i Plavy. I jejich prvních pár šancí však gólem nekončí. Zhruba v 5. minutě se však ke slovu dostane sprintér Lála, který se díky své skvělé akceleraci dostává první k odraženému míči ve vápně a s přehledem skóruje. Za stavu 1:0 tempo maličko upadá. Domácí mají větší držení míče, ale bez přesného zakončení. Na to se už nemohl ve 24. minutě dívat Šourek, který svou vytříbenou levačkou poslal míč přímo do vzdálené šibenice.
Stav 2:0 netrval dlouho. Sotva domácí oslavili gól, dostal se do jejich vápna hostující hráč, jenž byl faulován. Výsledkem byl pokutový kop. Bezmocný Průcha mohl jen vytáhnout míč ze sítě a hosté tak byli na dostřel. Domácí ovšem přidali a výsledkem toho byla krásná akce Fišera a gól na 3:1. Za tohoto stavu se také šlo do kabin.
  Do druhého poločasu už nenastoupila výše zmíněná legenda. Technický mág Jandura byl střídán. Nyní ho čeká ze zdravotních důvodů delší pauza a přidá se tak na marodku ke svému dvojníku Ondřejovi Jandurovi, kterého jsme naposledy viděli v zápasu s Malou Skálou. Oběma přejeme brzké uzdravení a už se na ně těšíme.
Tohoto zjevného oslabení týmu si všimli i hosté, kteří opět vyšponovali tempo zápasu na úroveň divize. Odměnou jim byl kontaktní gól Červeňáka na 3:2 v 50. minutě. Na vývoj utkání musel reagovat i hrající trenér B týmu Kouřil, který poslal do hry hladového Černého a ještě hladovějšího Pekelského jn. Po vstupu na trávník bohužel již tak hladoví nebyli a stav byl stále 3:2 po dobu dalších 10ti minut. Toto bylo signál pro další střídání. Ze hry byl stažen Šimerda a nasazen Balatka.
Poslední zmíněný si vzápětí připsal branku, když ho ve vápně oslovil krásnou přihrávkou Fišer.
Ve stavu 4:2 už hosté pomaličku vzdali své naděje na výhru v zápasu a bylo to na jejich hře znát. To využil Černý, když pohlednou přihrávkou o břevno našel hlavu Noska, pro něhož už nebyl problém navýšit stav utkání na 5:2. To byla chvíle, na kterou čekal nažhavený mladík Pekelský sn.
Střídáním za Kouřila byl na hřiště vpuštěn uragán… Sice hrál jen 15 minut, ale jeho běsnění si budou hráči soupeře pamatovat do konče života. Mladičký debutant si ještě ani nestihl vytáhnout dres z gatí a už jeho jméno svítilo na tabuli střelců. Za své 15ti minutové působení dokázal zaznamenat jednu branku, z čehož v Excelu vychází průlomová hodnota 6 branek za 90ti minutové utkání.
Tímto se tak stal historicky nejproduktivnějším hráčem Plavů za 100 let jejich existence, k čemuž mu gratulujeme. Pouze doufáme, že si tohoto nadějného hráče všimne i trenér A týmu a dostane tak šanci v dalších utkáních. V posledních minutách zápasu pak poslal na párek nejméně 4 obránce domácí Phunginho a stanovil tak konečné skóre na 7:2. 

Nezbývá než poděkovat fanouškům, kteří nás přišli i za nepříznivého počasí povzbudit a také se omluvit správci za zdemolované hřiště. Někdy také kritizujeme sudí, nicméně v tomto případě musíme smeknout panu Hrabánkovi poklonu, jelikož zvládl zápas s velkým přehledem a to je pro všechny hráče velmi vítaná změna…

Další zápas sehrajeme 22.10. doma s Kokonínem. Těšíme se na Vás.

Zpět

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.